Modellbåter

Saturday, January 26, 2013

Prototype Fotofly ADAX med GoPro Action kamera

GoPro montert


Adax..en modell i styropor

Noen finjusteringer så skal prototypen av denne selvkonstruksjonen opp å fly. Den tar med et GoPro kamera opp for filming i HD. Modellen/Adax er bygget i styropor forsterket med kullfiber og 18g glassfibermatte hentet fra Kina.
Av lim er brukt fortynnet epoxy, spesiallim for depron. Vinger og kropp er forsterket med spesialtape med innlagte glasstråder. Vekten på kroppen inkl. servoer og kamera er 532 g. Total flyvekt kommer på ca 1kg med et vingespenn på 1,7m og en vingekorde på 29cm. Vingen er festet med strikk.
Kroppens lengde er 1,2m. Det er beregnet å ta av på snø eller ved håndstart. Det planlegges feste for løs hjulramme. Det er montert 4 servoer hvor av 2 er festet ute på vingene nær balanserorene. Alle veier ca. 9g pr. stk. og trekker ca. 0,8 kg. Støtstengene er i 1mm kullfiber. Alle ror er tapet.
Festeplate for kamera er laminert med styropor/48g fiberduk bakt inn i epoxy. Kamera er festet med 4 plastskruer og sikret med line som er festet i modellen.
Motor er børsteløs out runner Turnigy hentet fra Kina. Drar en 10X6-12X6 plastpropell med 30 Ah regulator med BEC. Motoren er på 315W og trekker max. 22Ah
Batteriet er LiPo 2500mA

Med noen få justeringer så er dagen der for testflight.
Modellen er en prototype som vil videreutvikles etter test. Spennende...........

0 Comments:

Post a Comment

<< Home